Predstavljanje stranke SUND BiH i kandidata za Opće izbore

logo_stranka_sundPOŠTOVANI GRAĐANI, CIJENJENI GLASAČI, JA SAM HASIB MUŠINBEGOVIĆ, BRIGADIR ARMIJE RBIH, MAGISTAR NAUKA ODBRANE I SIGURNOSTI, AUTOR 6 KNJIGA O ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOM RATU.

KANDIDAT SAM ZA FEDERALNI NIVO- ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE, ISPRED STRANKE UDRUŽENIH NEZAVISNIH DEMOKRATA BOSNE I HERCEGOVINE.

ZA OVAJ NIVO, STRANKA KANDIDIRA I:

1. JUSUFA MUŠINBEGOVIĆA, BRIGADIRA ARMIJE RBIH, NOSIOCA LISTE I,
2. GOSPOĐICU KLEPO LEJLU, DIPLOMIRANOG EKONOMISTU.

*

NA KANTONALNOM NIVOU, ZA SKUPŠTINU ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA, STRANKA UDRUŽENIH NEZAVISNIH DEMOKRATA BOSNE I HERCEGOVINE, KANDIDIRA IZ VISOKOG:

1. FEJZOVIĆ ELMU, STUDENTICU
2. KUBAT NEZIRA, DUGOGODIŠNJEG AKTIVISTU I BORCA ZA PROGRES I
3. HODŽIĆ FUADA, EKSPERTA IZ OBLASTI KOŽARSTVA.

*

OVO JE MLADA STRANKA, ČIJI SAM JA POVJERENIK ZA PODRUČJE OPĆINE VISOKO. TO JE STRANKA NEKOMPROMITIRANIH, MLADIH I OBRAZOVANIH LJUDI, AKTIVISTA DEMOKRATA, KOJI SU SE U POLITIKU UKLJUČILI SAMO ZATO ŠTO TO OD NJIH TRAŽI OZBILJNOST SITUACIJE U KOJOJ SE GRAĐANI I DRŽAVA NALAZE.

ZELE VRATITI PROCES ODLUČIVANJA U ISTITUCIJE;

ŽELE SE SUPROSTAVITI NJIHOVOJ DALJOJ RAZGRADNJI;

STATI NA PUT KRIMINALU I DALJEM SIROMAŠENJU GRAĐANA. MI VAS NEĆEMO KRASTI; MI ĆEMO VAM STVARITI UVJETE DA RADITE I ŽIVITE ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA.. Osnovni kriterij za rješavanje svih problema jeste pravda i pravičnost za sve građane i narode u državi Bosni i Hercegovini.

TO ĆE OTVORITI PUT ZA BRŽI ULAZAK U EU, PORODICU EVROPSKIH CIVILIZIRANIH NARODA.

**

NA FEDERALNOM NIVOU RADIT ĆEMO NA SLJEDEĆIM ZADACIMA:

– Donošenju Zakona:
– O ukidanju plaće federalnim zastupnicima i svođenju naknada na razumnu mjeru;
– O zagarantiranoj penziji u visini potrošačke korpe;
– O hitnom upošljavanje jednog člana porodice u kojoj niko ne radi;
– O osiguranju stipendije svim redovnim studentima;
– O obaveznom zapošljavanju svih PRIPRAVNIKA;
– O jednokratnoj naknadi u visini prosječne plaće majkama porodiljama;
– o većem izdvajanju za POTICAJ U POLJOPRIVREDI I PREMA SITNIM POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAĆIMA, NA NAČIN I U IZNOSU NA NIVOU EVROPSKE UNUJE. Ne uvoziti, dok se ne otkupe domaći poljoprivredni proizvodi;
– Ubrzati izgradnju i razvoj infrastrukture na SELU I ZADRŽATI STANOVNIŠTVO NA SVOJIM IMANJIMA. DONIJETI SA FEDERALNOG NIVOA I IZ EVROPSKIH FONDOVA SREDSTVA ZA RJEŠAVANJE TIH ZADATAKA. ONA TAMO POSTOJE, MI IH VEĆ DONOSIMO. BOGATO SELO, JEFTINIJI ŽIVOT U GRADU.

**

– NA PODRUČJU ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA, GRADU VISOKO ŽELIMO VRATITI IMIDŽ EKOLOŠKI ČISTE SREDINE I CENTRA ZA UGLEDANJE.

– NAŠ PRINCIP KOJI VEĆ SPROVODIMO U DJELO NA OPĆINI VISOKO JE: „SVAKE GODINE, SVAKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI PRIBAVITI IZ EVROPSKIH FONDOVA DO 50.000 KM ZA RAZVOJ INFRASTRUKTURE“. Samo ove godine iz općine Visoko je upućeno 66 Aplikacija- i gotovo sve su prihvaćene. OČEKUJEMO OD 600 HILJADA DO MILION MARAKA INVESTICIJA SA TOG NIVOA.

– Na isti način pokrenut ćemo projekat izgradnje sistema vodoopskrbe cjelokupne općine izgradnjom vodoopskrbnog prstena njenim obodom u koji će biti uvezani svi naši izvori kao i Vodovod Fojnica Kiseljak Visoko- vodu će imati svi: i Kološići, i Porječani i Gračanica, i Kula Banjer, i Gornji Bosnići, i B. Mahala, i Goduša i Kozarci i…

– Pokrenut ćemo projekat očišćenja naših rijeka izgradnjom kanalizacionog kolektora od Crvenih stijena kod Kiseljaka do Mačuaha kod Kaknja; pokupit ćemo otpane vode, i fabrika i stanovništva, od Tušnjiča, Kralupa, Brezovika i Šošanja do Seoče. Opet će Fojnica biti kupalište. MI TO ZNAMO, MI TO SMIJEMO, MI TO MOŽEMO.

***

Poštovani građani, izađite na izbore i glasajte!!!!

AKO PODRŽITE NA IZBORIMA KANDIDATE STRANKE UDRUŽENIH NEZAVISNIH DEMOKRATA BOSNE I HERCEGOVINE, A MI NE BUDEMO IZVRŠAVALI OBEĆANO U REALNIM MOGUĆNOSTIMA, MOJU OSTAVKU IMATE UNAPRIJED PRIPREMLJENU.

***

I ne zaboravite:

„SVAKE GODINE, SVAKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI IZ EVROPSKIH FONDOVA DO 50.000 KM ZA RAZVOJ INFRASTRUKTURE“.

HVALA VAM.

You may also like...