JAVNO IZNESENE LAŽI AMRE BABIĆ, kandidata SDA

SUND_bihNa TV Debati TV Visoko, održanoj 23. 09. 2010. godine, na sugestiju Hasiba Mušinbegovića, kandidata SUND BiH za federalni parlament, upučenu Amri Babić- kandidatu SDA, da pokrene na općini Visoko sa mrtve tačke realizaciju projekta izgradnje Vodovoda Fojnica-Kiseljak-Visoko, koji je zakočila SDA izvršna vlast u Visokom, Amra Babić je javno izrekla laži, nakon kojih bi se trebala javno izvinuti gospodinu Mušinbegoviću i građanima mjesnih zajednica Kološići, Orašac, Zimča, Liješeva i Moštre ili se povući iz izborne kampanje. Tako bi uradio svki kandidat koji želi da mu glasači vjeruju.

Činjenice da je projekat u zastoju nazvala je „parolama i poluistinama“, a onda bez trunke stida u kameru ustvrdila da projekat ide te slagala javnost da su „sredstva“ za izgradnju vodovoda „obezbijeđena.“

Činjenično stanje je:
– da nije dignut kredit od 800 hiljada KM za izgradnju vodovoda, koji treba da realizira načelnik općine po Odluci Općinskog Vijeća Visoko

– da nije potpisan ugovor sa „Perspektivom“ koja je dobila tender da radi glavni projekat
– da nisu izvršena geostatička bušenja na mjestima gdje treba da se rade rezervoari
– da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi za lokacije rezervoara
– DA JE REALIZACIJA PROJEKTA U ZASTOJU JOŠ OD 2009. GODINE!

Četiri hiljade građana navedenih mjesnih zajednica svakako bi željelo čuti Amru Babić- da li su tačni ovi podaci i kada je to dignut kredit za ovaj vodovod kad tvrdi da su „sredstva obezbijeđena“? Uzgred budi rečeno Amru Babić nikad i nije mnogo interesirao problem žednih na općini Visoko a kamo li mještana tamo nekih mjesnih zajednica; teško da uopće i zna gdje se nalaze ove mjesne zajednice. Mještani navedenih mjesnih zajednica svakodnevno, od maja do decembra, svake godine u traktorima dovlače vodu iz udaljenih destinacija za sebe i stoku da bi preživjeli. Ko za to mari.

NAROD ZNA da je projekat uvijek kočila SDA, a ne opozicija. Zato o projektu Vodovoda Fojnica-Kiseljak-Visoko Amra Babić NIŠTA NE ZNA.

OO SUND BiH VISOKO

You may also like...